Com escollir el millor aliment pel teu gos?


Teniu un nou gosset a casa o el vostre gos no acaba de trobar l’aliment que més li convé? Escollir l’aliment correctes és un pas bàsic en el seu procès d’adaptació i manteniment del seu bon estat de salut.

Un bon pinso ha d’oferir una alimentació equilibrada i assegurar els nutrients i vitamines necessaris per poder-se sentir vital i actiu. Hi ha diferents pinsos que presenten una bona qualitat preu i no cal anar molt lluny de casa.

Un bon pinso combina els diferents ingredients:

  • Proteïnes: fonamentals en la alimentació canina. Pot contenir carns vermelles, pollastre, gall d’indi, peix, entre d’altres.
  • Hidrats de carboni: és important que no superin el 60% de la composició total del pinso i evitar el blat de moro que alenteix la seva digestió.
  • Greixos: ja siguin d’origen vegetal (girasol..) o animal. Important, el greix en excés és perjudicial per a la seva salut. Els greixos que poden ser beneficiosos són l’Omega 6 (pollastre o oli de girasol), Omega 3 (greix del peix) i la lecitina.
  • Vitamines i minerals que permetran al nostre gos a estar al 100%. D’aquesta manera evitarem anèmies i problemes inmunològics , musculars i enfortirem els ossos i dents.

Factors a tenir en compte són també l’edat i el pes del teu gos i, en molts casos inclús la raça.

No és el mateix un cadell, que està en desenvolupament i moviment constant, que un gos més adult que no sol moure’s tant. És per això que cal escollir el pinso més indicat. El vostre veterinari us pot ajudar en aquesta decisió.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte