DIA MUNDIAL CONTRA LA RÀBIA


Amb l’objectiu de prevenir la ràbia entre els animals, especialment en els gossos, avui 28 de setembre, es celebra el Dia Mundial contra la Ràbia per a conscienciar a la societat sobre les causes i conseqüències de la malaltia de la ràbia.

Aquest dia es festeja a més de 150 països d’arreu del món per tal de donar veu a tots aquells que lluiten a diàri contra aquesta malaltia i que pretenen educar a la població per a prevenir la seva aparició.

Actualment, a Catalunya no és obligatori vacunar a les nostres mascotes de la ràbia, tot i així, en la majoria de Comunitats Autònomes es obligatori vacunar els gossos, gats i les fures.

Des de l’Hospital Veterinari del Maresme recomanem vacunar a tots els gossos, gats i fures que viatgen a altres indrets de la Península Ibèrica i Europa. És important saber que en alguns països exigeixen el títol de anticossos enfront la ràbia dels animals per a poder creuar la frontera.

Us recomanem planificar amb temps els vostres viatges i, si es necessari, sol·licitar informació a les ambaixades del país de destí.

Consells per a mantenir la teva familia segura de la ràbia:

  • Preveu les mossegada de gos
  • En cas de mossegada, neteja la ferida i busca atenció mèdica
  • Procura que els teus animals estiguin vacunats

Aquí trobareu més informació sobre aquesta malaltia i sobre el Dia Mundial contra la Ràbia.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte